Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Hver fredag kveld holdt jeg meg nær telefonen i tilfelle Trond skulle ringe. Trond var sjefen på Ringnes sitt returflaskelager på Billingstad. Vi hadde vært så heldige å få jobbe dugnad der på lørdager når det manglet folk, og det gjorde det ofte.

Jeg var formann i skolekorpset. En av jobbene var å skaffe folk til dugnadsarbeid, en helt nødvendig aktivitet for å holde virksomheten i gang. Etter en kort tid som sekretær hadde jeg blitt formann. En jobb ikke mange traktet etter, men ettersom jeg hadde to døtre i korpset var det vel bare rett og rimelig at jeg gjorde noe for å holde det i gang. ”

- Kan du stille med så mange som mulig på lageret før halv åtte i morgen, var spørsmålet jeg hadde ventet på? Og svaret: - Ja, skal se hva jeg kan få til.

Det tok tid å skaffe fem til femten stykker sånn uten forvarsel, men vi ga aldri avbud og i løpet av en tre-års-periode var vi innover nærmere 50 lørdager. Jeg var oppriktig glad når jeg seint på fredagsnatta kunne legge meg i trygg forvissningen om at dugnadslaget var på plass og dermed jobbing dagen etter.

Korpset viste svært gode takter på begynnelsen av 90 tallet. Ingvar Leivestad, rektor på Musikkskolen var dirigent, rekrutteringa god, og de som begynte, hadde sansen for musikk. Jeg husker godt første gang Leivestad sa han ville sette Sylling på Norgeskartet. I bussen etter en vellykket konsert kom det. Han føyde til at han ville gjøre det ved å melde oss på til NM-spill.

Alt ble nå mer alvorlig, men vi kvalifiserte oss og kunne starte oppkjøringa. Noen hektiske måneder lå foran oss. Store krav ble stilt til instruktører og musikanter. Nå var det ikke bare å slenge innom på øvelsen eller møte fullstendig uforberedt til instruktøren.

Tirsdag var øvelsesdag. Når Leivestad kom, måtte dirigentpulten være på plass, musikantene på stoler i en halvsirkel i hallen på gamleskolen og instrumentet hentet opp fra koffertene. Pausen, som varte et kvarter, verken mer eller mindre, ble brukt til utdeling av korpsinfo, en informasjonsavis bestående av en eller flere sider der hele innholdet var viet korpset, dessuten til febrilsk leiting etter noter i arkivet som lå i et ørlite rom i kjelleren.

NM i 1992-ble avholdt i Sandefjord, og vi dro med visse forhåpninger om å gjøre det litt bedre enn i kvalifiseringa der vi hadde spilt oss inn på sisteplass. Vi vant, riktignok i den såkalte tredjedivisjon, men vi hadde likevel best poengsum av samtlige korps. Det var litt 17. mai da Arne Christoffer svingte bussen opp på skoleplassen dagen etter.

Seieren var en stor inspirasjon for korpset, og aktiviteten ble økt. Korpset hadde skolekonserter, hyggekvelder og opptredener av forskjellige slag omkring i bygda. Skolekonsertene var et godt tiltak. En disiplinert og lydhør elevgruppe bestående av elever fra første til niende fikk god musikk framført av medelever midt i skoletida.

Like før skolen sluttet for sommeren i 92, fikk vi forespørsel om å være vertskap for et israelsk korps, Lod Youth Band, som skulle på tur i Norge i august måned. Vi sa ja på strak arm og startet forberedelsene til å motta cirka 80 musikanter og ledere. Korpset kom, i to busser, enkel bevertning i kjelleren på gammelskolen før alle ble fordelt på familier i bygda. Den kvelden gikk jeg hjem med formannen, Benyamin Schaffer, pluss to musikanter.

På skoleplassen tar han opp et lommekamera og knipser et bilde utover fjorden i nordlig retning. Etter å ha plassert kofferten innenfor døra, ringer han den israelske ambassaden i Oslo, forteller at alt er rolig, og legger til at han er i paradis. Det blir hektiske 8 dager med konserter på formiddag og kveld, en forrykende israelsaften og turer i nærområdet.
Vennskapsbånd blir knyttet, og det oppstår snart et krav om gjenvisitt. Og arbeidet begynner med å se hvilke mulighet som fins for å gjennomføre en reise til et land som vel ikke er førstevalget hvis du skal sende den håpefulle til utlandet for en fjorten dagers tid.

Jeg husker et møte med foreldre og reiseoperatør i paviljongen på ungdomsskolen på nyåret i 1993, en kald og stjerneklar kveld.

Fra en radio på biblioteket hørte jeg at amerikanske fly bombet Irak, og det var frykt for aksjoner mot Israel. Samme kveld bestemte vi å gå videre med forberedelsene, men det kostet. I Norge hadde vi den gang liten tradisjon for å se verdien av en slik from for kultureksport, og det var ingen støtte å få. Derfor ble det mange lotterier og hyppige dugnader av alle slag.

En gang lånte vi kjøkkenet på Skars Sykehjem for å bake over femti kransekaker i full størrelse til helgas kakelotteri. Den gang var det gevinst både på O33 og 066.

En mann stopper bilen og lar den gå på tomgang mens han stikker innom Juvet for å kjøpe litt godt til fredagskaffen. Han kommer ikke lenger enn til kransekakene og loddbøtta. For ti kroner får han fem lodd, to av dem gir gevinst. Med ei kransekake i hver hånd, et bredt smil om munnen og en noe revurdert oppfatning av hva korpsmusikk er, går han tilbake til bilen.

Turen ble en kjempesuksess. Først noen uforglemmelige dager i Lod. Konserter og turer. Jerusalem, Tel Aviv , Dødehavet og avslutningsvis noen dager i en kibbutz ved Genesaretsjøen.

En dag blir jeg med Beyamin Schaffer på jobben. Han er banksjef, men det er lite i lokalet som minner om en norsk bank. Langs veggene står folk, prater og teller penger, og når seddelbunken er tykk nok, blir det stukket ei knappenål gjennom den. Banksjefen selv har et lite kontor med stol og bord. Og det er dit vi går. Han slår ut med armen mot veggen midt i mot. Der henger bildet han tok ved ankomsten til Sylling i storformat.

Høydepunktert var konserten siste kvelden i Lod med nesten tusen stykker i salen, deriblant den norske ambassadøren som ga oss honnør for en fantastisk norgesreklame. Dagen etter skulle han opp til Jerusalem til viktige forhandlinger med israelerne. Ikke visste vi den gang at Oslo-prosessen lå i startgropa.

Men det hadde kostet, og da først og fremst penger. Få uker før vi skulle dra, manglet vi 16 000 kroner. En fredag i begynnelsenav juni satt jeg på skolen utover ettermiddagen og lurte på hvor i all verden jeg skulle få tak i det manglende beløpet.  Jeg ringer Jo Benkow, jøde israelsvenn og selveste Stortingspresidenten. Først Stortinget, så:

- Benkow her. Han hører interessert og oppmerksomt på hva jeg har å si. Samtalen blir lang, mange gode råd, men noen konkrete løfter om penger blir det ikke. Men den virket som et klapp på skuldra, en sterk oppfordring til å stå på og få til det vi hadde satt oss fore. - Det ordner seg nok.

Da jeg henvendte meg til kommunene og spurte om vi kunne få med noen gaver til lokale myndighetene i byen vi skulle besøke, ble det antydet at en penn med kommunevåpenet måtte være bra. Jeg minnet dem om at en skål med kommunevåpenet passet bedre, og etter litt om og men, fikk jeg med både skål, penn og bordflagg. Men ellers viste kulturbyråkratene liten interesse for arbeidet vi drev med. At Ulla Nævestad var fast gjest på konsertene våre, satte vi stor pris på, og jeg tror hun ofte virkelig gledet seg over hva hun hørte.

Rundt korpset bygde vi opp en god organisasjon. I hvert fall på papiret. Men det raknet både her og der, kanskje først og fremst på grunn av jaget etter penger. Instruksjonen kostet, instrumenter måtte fornyes, og lite var tilrettelagt for at Sylling skulle kunne bygge opp et korps som over tid skulle hevde seg i landstoppen.

Det var en godt kjent hemmelighet at mye instruksjon foregikk svart. Dette påvirket til tider nattesøvnen til formannen. Som øverste ansvarlig kunne du ikke være upåvirket av det som foregikk. Derfor kjempet vi hardt for å få lagt instruksjonen inn i Musikkskolen. Det var knapt en uke uten en side korpsstoff i Lierposten.  Avisen ble i perioder kalt musikkposten på folkemunne. Etter hvert spyttet staten så mye i potten at kommunen gikk med på det vi ønsket. Men da var jentene mine så store at de hadde fått tiårsmedaljen for lang og tro tjeneste i korpset og dermed var jeg også ute.

Tiden i korpset vekker gode minner, og de kommer som perler på ei snor når jeg får en relevant påminning, og jeg har altså tillatt meg å gjengi noen her.
Musikk er kultur. Det er mer enn 15 år siden jeg hørte Ulla Nævestad etter en konsert si at kulturen er limet i samfunnet. Siden har vel uttrykket blitt en klisjé. Men ikke desto mindre lærte jeg gjennom mine år i skolekorpset å sanne disse ordene. Hvis kulturen er limet i samfunnet , spiller den en tilsvarende rolle i skolen, Og da særlig hvis den er et resultat av lokale krefters innsats. Derfor blir jeg oppriktig lei meg over å høre hvilken vanskelig situasjon korpsene mange steder har kommet i. Jeg hadde utrolig mye glede av årene i korpset, og jeg lærte mye – ikke minst at det går an.

Gratulerer!

1/6 (1.jpg)
2/6 (2.jpg)
3/6 (3.jpg)
4/6 (4.jpg)
5/6 (5.jpg)
6/6 (6.jpg)
Sjåstad Sylling Sylling og Oddevall skolekorps

2 kommentarer

Mandag 6. oktober 2008 00:13: Gammel skolekorpsmusikant
Måtte felle noen tårer da jeg leste dette og så bildene fra ei tid jeg tenker tilbake på med stor glede og også vemod, det var ei tid jeg kommer til å huske resten av livet.

Takk Thorvald for at du delte mimringen din, og takk for åra med deg som formann - uten ditt enorme engasjement hadde vel ikke korpset nådd dit det gjorde, både prestasjonsmessig og geografisk.
Mandag 6. oktober 2008 08:11: Liung
I tillegg til en rørende historie gir Thorvalds beretning en betimelig påminnelse om dugnadsånd i Lier i en ikke altfor fjern fortid.

Kanskje tiden snart er inne til noen slike grep som Røde Kors ga grønt lys for på landsmøtet i helgen.

Flere saker fra arkivet

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

En hjelpende hånd fra Bertel O. Steen

Høvik og Lier Skolekorps fikk hjelp av Bertel O. Steen da de skulle på tur

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

En godværskonsert

Hennummusikken spilte opp på Bragernes torg.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Hennummusikken har 110 års jubileumskonsert

I Tranbyhallen søndag kl. 18 markerer Liers eldste korps at det i høst er 110 år siden stiftelsen på Hennumtorget.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

I godt lag med Lier Janitsjar

Lier Janitsjar 75 år Fest og litt høytid på Haugestad

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Med Hennummusikken på høsttur til Spania

Kvelden i forvegen hadde Juel Fuglerud begynt å pakke tunge instrumenter inn i bussens bagasjeplass og allerede rett etter kl. 7.00 satte han kursen for Fagerliåsen der han tok med seg de første passasjerene; Anne Britt Grimsrud med familie.Bussen holdt ruta overmåte godt

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

God generalprøve

Tranby skolekorps avholdt sin sommerkonsert før NM i Larvik i helga.

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

Den store loppehelgen på Tranby

Tranby skolekorps har loppemarked i Tranbyhallen lørdag og søndag.

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Kakelotteri og sang

Kakelotteriet er den økonomiske bunnlinja i mange frivillige organisasjoner , idrettslag , sangkor, sanitet og korps

Fyrverkeri av lys og lyd

I anledning 50-års jubileet til Tranby skolekorps var alle skolene på Tranby og Lierskogen invitert til en storslått Blues Brothers konsert i Tranbyhallen. Og skolekorpset leverte - igjen.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Tranby skolekorps til topps

I søndagens Buskerudmesterskap ble det en førsteplass for Tranby skolekorps og ekstra pris til juniorkorpset.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Seminar og vinterkonsert

Tranby skolekorps innbød til konsert søndag. Men før det holdt de seminar både lørdag og søndag på Lierbyen skole. Hennummusikken stilte med støttespillere og instruktører for å være med å løfte det musikalske.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Kvitterte for kulturstøtte

Henrik Trømborg, dirigent for Tranby Skolekorps roste lierpolitikerne. Korpset ga de folkevalgte en minikonsert før gårdagens kommunestyremøte.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Høydepunkt på Lierdagene

Ordfører Ulla Nævestad og oberst Hans Chr. Hegs tippoldebarn taler når utvandringen fra Lier blir markert ved Hegstatuen utenfor Haugestad kl. 14.30 på lørdag. Tranby skolekorps sørger for passende musikk.

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Lier hjelpekorps til topps

Lier hjelpekorps gikk videre til NM etter distriktsmesterskapet i førstjhjelp i Sylling i helga.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Førjul på Bygdetunet

Det kunne gått forferdelig ille

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

Julegrana tent i Sylling

Gode tradisjoner gir trygghet og stabilitet i en tilværelse som nå om dagen kan virke oppstykket og ustabil.

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Leder

Noe om tillit og ansvar

Kontrafaktisk historie

Langlesing på en regnfull søndag. Hvis ikke ………………så hadde............. På fint kalles det kontrafaktisk historie. Til daglig bruker vi metoden til å forklare at det ikke helt gikk vår vei.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Lierdag i dyreparken

Sørlandet Musikkfestival lokket nærmere 100 musikanter og foreldre fra Lierbygda til Kristiansand sist helg.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Aprilblomst i juni

Blomst til rektor på Lier Kulturskole, Ingvard Leivestad

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Tranby skolekorps vant Buskerudmesterskapet

I går hadde korpset kjempesuksess med jubileumskonserten i Asker. I dag ble det fullklaff i Buskerudmesterskapet på Hønefoss.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Korpstur i Kjuttaviga

Tranby Skolekorps’ sommertur gikk i år Sørlandets Musikkfestival i Kristiansand. Fredag morgen reiste 70 musikanter og reiseledere fra Hennummarka med retnin (...)

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Arbeider'n er borte

I forrige uke forsvant et kjent landemerke i Sylling

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Beatles Forever

Noen rekker å bli klassikere mens de ennå er i live, slik The Beatles har blitt.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Jordbæreventyret

Runar Bye er en av flere som til sommeren vil slå et slag for å få i stand en festival i Sylling til det velsmakende bærets pris

Abba i Drammen teater

Lier Ten Sing og Tranby skolekorps tok med seg Abba i teateret og tok publikum med storm.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker