Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

All likhet med virkeligheten er helt utilsiktet

Tenk om.....

Velkommen til første skoledag

Et lyst, sørvendt kontor. Sola skinner inn gjennom de åpne vinduene. Utenfor sitter en del ungdommer ved et bord. Veggene er dekt med bilder og tegninger fra skolens 30 år lange historie. En del gjenstander som kan spores tilbake til begivenheter ved skolen fins på hyller og i et glasskap ved døra. Ved et bord sitter en dame midt i femtiårene. Foran seg har hun en laptop med nedslått skjerm. Ved siden av seg har hun fire bunker med A4 ark i forskjellige høyder. Midt på bordet står en miniatyrutgave av skolens fane og et banner med kommunevåpenet.

Rektor: Synnøve Dalseng, dame midt i femtiåra
Lærer: Tora Fromm, dame rundt seksti

Det banker på døra.

Rektor: Kom inn! (reiser seg)
En dame nærmere 60 kommer inn. De håndhilser.
Velkommen til nytt skoleår. Hatt en fin ferie? Du ser godt ut.

Tora: Takk, åtte fine uker.

Rektor: Du har ikke helt glemt elevene, da.

Tora: Nei, hvordan kan jeg det? Jeg har samla mye, gjort meg mange tanker. Nå får jeg se hvordan jeg får bruk for det.

Rektor: Her har du timeplanen og arbeidsavtalen din. Hvis du ikke har noe å utsette på arbeidsavtalen, skriver du under og leverer den til meg i løpet av uka.

Tora: Flott. Arbeidsavtalen var vel stort sett ferdig før skolen sluttet. Uten timeplanen blir det ikke orden på noen ting, så den setter jeg virkelig pris på å ha i hånden alt nå.

Rektor: Dere blir to lærere i nesten hver time. Vi har alt snakket med spsp- teamet. Og her får du et forslag til hvordan de der ser for seg bruken av støtteressursene. Skolen har masse ressurser, vet du. De siste ukene har vi jobbet en del med hvordan de best kan utnyttes.

Tora: Ja, dere har jo vært i gang et par uker. Glad det ikke er meg.

Rektor: Det er så, men så har jeg godt over 100 000 mer enn deg i lønn. Og sant å si er ukene uten lærere og elever her på skolen helt uvurderlige for oss i administrasjonen. Fred og ro til å kunne legge en del føringer som kan være gode å styre etter når det stormer som verst i de første ukene på høsten med elever overalt.

Tora: Takk. Flott, det er best å komme i gang fra første dag.

Rektor: Ja, men i morgen er det planleggingsdag og da regner jeg med at du snakker med lærerne du får inn sammen med deg i klassen.

Tora: Jeg ser jeg har fri fra klokka 12 på fredag. Det setter jeg pris på, virkelig omtenksomt gjort.

Rektor: Skulle bare mangle. Du har vært i skolen i 36 år og da har du ærlig fortjent noen små privilegier. Dessuten er jeg forpliktet til å arbeide med seniortiltak ved skolen. Det er for lettvint bare å gi deg en time fri.

Tora: Ja, men den timen setter jeg pris på. Jeg husker du sa at jeg skulle gjøre noe jeg hadde lyst til. Det ble noen timer lokalhistorie i fjor. Og jeg ser at skolen setter pris på det jeg har gjort. Jeg har merket at samlingene jeg laget er i bruk, og at bildene fra diverse prosjekter er oppe og kan fortelle at skolen tross alt har en historie.

Rektor: Det arbeidet skal vi forsette med. Det er viktig at skolen får en identitet, eller history, som de sier i England. Lokalhistoria er jo et punkt på læringsplakaten og skal være en del av alle fag.

Tora: Det synes jeg er selvsagt.

Rektor: Her har du kartleggingsprøvene med resultater og forslag til hva du kan gjøre sammen med støttelærerne. Bruk gjerne litt tid på dem i morgen. Lærerne du skal jobbe sammen med har fått all den informasjonen du får nå. Du har et par elever som jeg alt i morgen skal ha en prat med sammen med sosiallærer. Ikke bry deg om det nå. Den saken må vi ta i oss av.

Tora: Ja, jeg skrev en rapport om akkurat de tilfellene i fjor. Jeg har i grunnen sagt mitt.

Rektor: Den har jeg her. Vi har lest den grundig og vil legge mye vekt på det du skrev om elevene.

Tora: Det håper jeg virkelig. Tross alt er det jeg som har hatt mest med dem å gjøre de siste par årene. Og vi har fortsatt et godt forhold oss i mellom.

Rektor: Så er det inspeksjonsplanen. Du har tunge fag, og jeg har halvert inspeksjonen på deg. Kall det gjerne en del av seniorpakka.

Tora: Fint, men jeg er stort sett ute i friminuttene eller sitter i klassen likevel. Men det henger sammen med hvordan jeg mener forholdet mellom lærer og elev skal være.

Rektor: Ja, jeg har i løpet av de årene vi har jobbet sammen sett hvilket elevsyn du har. Og jeg er sikker på at du ut fra det kan si hva som er rett og galt i de forskjellige situasjoner uten å måtte sjekke ordensreglene. Her har du forresten et klassesett av dem som du må gjennomgå med elevene.

Tora: Jeg har alltid satt pris på den tilliten du viser oss. Akkurat det er noe som gjør at jeg faktisk gleder meg å komme tilbake på jobb.

Rektor: Du er stort sett aldri borte, men har tydelig gitt uttrykk for at vi her på skolen driver en del meningsløs og utmattende møteaktivitet, gjerne på tampen av en lang arbeidsdag. Jeg respekterer det du har sagt, og at du bare snakker på egne vegne. Skjønt personlig er jeg ikke så sikker på det. Jeg har tatt det du har gitt uttrykk for oppover i systemet til rektorkollegiet, og jeg ser det som naturlig at misnøye fra lærer med lang erfaring blir behandlet der.

Tora: Jeg kommer i år til å foreslå at vi gjeninnfører lærerråd. Og at det blir et forum der vi kan få utløp for frustrasjoner i forhold til regimet vi er satt til å arbeide under. En del styringsredskaper må der være på plass, saklister, referater og vedtak. Ellers renner det hele ut i sanden.

Rektor: Du er sjelden eller aldri på kurs, dessuten har du ikke akkurat sørget for å etterutdanne deg i løpet av alle åra her.

Tora: Nei, kursene har vært av kort varighet, gjerne noen timer etter skoletid, og kursholderne har ikke akkurat vært av beste merke. Men det er vel slik at stat og kommune holder seg med de nest beste. Jeg skjønner kort sagt ofte ikke hvorfor vi gjør det vi gjør på skolen. Det ser ut til å være ut fra et ønske om å ”keep’em busy”. Gud vet hva det ville føre til om lærerne fikk litt tid til å snakke uformelt sammen, eller gå hjem og lese ei bok. Det skulle tatt seg ut.

Rektor: Nå mener jeg å ha funnet noe for deg. Du er jo glad i England og engelsk kultur. Her er et kurstilbud i York med besøk på engelske skoler og vandringer på Yorkshire Moors. Dessuten en dag i London. Ta med deg fotoutstyr og kom igjen med en bra bildeserie. Kurset er siste uke i april. Så du kommer dit midt i daffodil-sesongen. Jeg har alt ordnet med søknadspapirene og gir deg min beste anbefaling.

Tora: Men vikar og slikt, oppkjøring til eksamen?

Rektor: Det er min sak. Du bare leser gjennom brosjyrene og skriver under, hvis du er interessert.

Tora: Kommer innom i morgen og forteller hva det blir til.

Rektor: Du tilhører ikke akkurat datagenerasjonen. Derfor har jeg meldt deg på et todagers kurs i Oslo sammen med noen av dine likesinnede på datafronten. Det kommer til å bli en eller annen gang i november. Tror det kan bli et hyggelig kurs for dere.

Tora: Har du forresten oversikten over vikartimene jeg hadde i fjor. Jeg ba om den like før ferien.

Rektor: Selvfølgelig. Her har du den og takk for den ekstra innsatsen du sa deg villig til å gjøre.

Tora: Det var ikke akkurat for å mase, og jeg stiller selvfølgelig opp hvis det er noe jeg kan bidra med.

Rektor: Husk at jeg har åpent kontor fire timer i uka. Kom innom hvis det er noe. Samtalene med dere lærere betydde mye for meg i fjor. Ha et godt skoleår!

Les også petiten «Skolestart»

Flere saker fra arkivet

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Aprilblomst i juni

Blomst til rektor på Lier Kulturskole, Ingvard Leivestad

Ikke alene om ansvaret

Kommunalsjef Johanna Leirvik understreker overfor Liernett at 17-åringen ikke var alene om undervisningen i klassen

Tora Eidsvåg vant førsteprisen

Talentiade ved Sylling skole.

Lier-rektor får ikke erstatning

Kommunen innrømmer og beklager feil, men nekter å betale erstatning.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Innflytting i januar

Rektor Sissel Gerhardsen Røine har all grunn til å feire at de nye lokalene til Kulturskolen er blitt godkjente

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Kommer og går i Rådhuset

Kommuneadvokat Kjell Arne Reistad går av med pensjon, mens Johanna Lervik blir den nye kommunalsjefen med skolefaglig kompetanse

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Desemberblomsten til Oddevall skole

Oddevall Skole fikk Månedens blomst for desember

Nei til gratis frukt

Venstre-politiker Nina Johnsen vil ikke at elevene skal få gratis frukt på skolen. Fysisk aktivitet er viktigere

Advarer mot pedofil

Ledelsen ved Hallingstad skole ber foreldrene om at barna ikke skal gå til skolen alene

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Lier-rektor ble grunnløst vraket

Da rektor Marianne Jerkø ved Heia skole på Lierskogen søkte seg tilbake til rektorjobben ved Hagen skole i Nittedal, la kommunen avgjørende vekt på usaklige hensyn, konkluderer Sivilombudsmannen.

Første skoledag for 1 klassingene ved Oddevall skole

16 spente førsteklassinger møte opp torsdag ettermiddag kl 16.30 ved Oddevall skole for å starte første skoledag. Lærer Hilde L Karlsen og Inger Lise tok godt i mot både barn og foreldre utenfor. Skolekorpset spilte flott for 16 stolte barn. Rektor Hauge Ønsket alle velkommen og han var veldig fornøyd å se så mange smilefjes .

Minst og best

Alle fjerdeklassinger ved Nordal skole svømmer 200 meter. Les mer om undervisningen i svømming ved lierskolene.

Hedret rektor

Hatteparaden på Egge skole ble også en avslutningsfest for Helene Bartnes Andersson

Janteskolen – kampen mot tyggegummien.

Ukens petit ved Rune Elven

Velkomstdag på Oddevall Skole

Ny rektor er på plass

Nye generasjoner lærer

Fjerdeklassingene ved Hegg skole fulgte godt med da Nils Johan Rønniksen fortalte om dramaet over Lier i 1940.

Kjartan Ruud slutter

Torsdag sluttet Kjartan Ruud som lærer ved Stoppen skole. Da hadde han vært ved skolen siden den ble ungdomsskole i 1969

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Stolthet, identitet og samhold

Abdullahi og hans to sønner Muhammed og Jacob var blant dem som var med å gjenskape det gamle Heggrennet på lørdag.

Fag eller ferie? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en tysklærer som synes ferien blir for lang, - eller kanskje mer sannsynlig: ofte synes det blir smått med faglig påfyll?

Liung ny kommunalsjef

Bente Gravdal er tilbake i Lierskolen etter ni års innsats i Drammen som rektor

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Leder

Den kulturelle skolesekken

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Bedre språkopplæring i Lier?

Særskilt norskundervsining er et høyaktuelt utviklingsområde for lierskolen, sier fagkonsulent Liv-Astrid Egge til Liernett etter at Aftenposten i en artikkel mandag avslørte store mangler i norsk skole

Rådmann og pedagog

Rådmannen går inn for 1-10 på Høvik og Stoppen

Skole(i)ferien

Det er høstferie. For oss i skolen betyr det første hvilskjær etter sommerferien,et pusterom før oppkjøringa til jul starter for fullt.

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Privat kontra offentlige skoler

Det er et spørsmål som mange politikere stiller seg, skriver ukens petitskribent Bill Sandstrøm.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Imponerende oppslutning

Det sier prosjektleder Roar Bogerud (på bildet) om vinteraktivitetskurset som hadde som mål å gi de ansatte innen Skolefritidsordningen bedre kompetanse.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Om å spare i en tid da vi oppordres til å sløse.

Det kan ikke være lett å være lokalpolitiker i Lier om dagen. Folkets mest betrodde kvinner og menn står i spissen for en uvikling de er misfornøyd med, og de virker nærmest handlingslammet i forhold til å gjøre noe med den.

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Neste år også?

Men da bør målet være å få alle elevene i aksjon, konkluderer de ansatte ved Kulturskolen etter årets stormønstring.

Premievinnerne og best i Norge

Dette er trioen fra St Hallvard videregående skole som kan reise på prosjektreise til Uganda i februar

Brann på Heia skole i natt

To klasserom og personalrommet er påført skader, men det blir skolestart som annonsert.

Den som glemmer lokalhistoria

Ja, hva med den?

Med fortida inn i framtida

Terje Bautz er redaktør for den elektroniske historieboka. Han håndterer et redskap som burde brukes mye mer i norske skoler

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Lierskolen – Per er dårlig til å lese og det er ordfører’n som har ansvaret!

Jeg deltok for et par uker siden på Skolepolitisk konferanse, i regi av KS (kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon). Påstanden om Per, ”satt sc (...)

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Kuvending av statsråden

- Så er det skjedd igjen. Undervisningsministeren skal reparere på valgfagene i ungdomsskolen, skriver ukens gjesteskribent i en kommentar til en kronikk som ble publisert i flere av landets aviser denne uken.

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Lite penger til bøker neste skoleår?

Lite penger til bøker neste skoleår, fordi skolene må spare 1,2 millioner kroner.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Vaksineringen trappes opp

I går startet vaksineringen av elevene i Lier

Pressemelding

Oddevall skole 80 år ! Oddevall skole fyller 80år, og dette ønsker vi å feire. Onsdag 24. september kl 17.00-ca 19.30 inviterer skolen og FAU til fest.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Trygg oppvekst – med vekt på skolepolitikk

KrF er familienes fremste forsvarer. Dette blir tema i årets valgkamp. Vi skal prege skolepolitikken i hver kommune. Vi har bidratt og bidrar til å finne gode l (...)

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Liernett på Ocklynge Junior

What did I learn at School that day........

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Sommer 2

To av sju

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

På språkreise til England

Briskeby kompetansesenter for hørselshemmede har i samarbeid med Ruuds språkreiser i flere år organisert turer for tunghørte til Eastbourne i Sør – England.

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Idrettsdag på Oddevall skole

1500m det er gøy

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Ny asfalt til skolestart

Men boligfeltet lar vente på seg og elevtallet ved Nordal skole synker og synker --

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

TORSDAG 15. APRIL FRA KL 1500-1800

I forbindelse med åpningen av ”Nye Sylling skole” ønsker elever og voksne på Sylling skole å vise fram det nye skoleanlegget for alle interesserte. Vi inviterer derfor foreldre, besteforeldre, familie for øvrig, alle ”Syllingdøler” og eventuelle andre interesserte til å komme innom skolen mellom kl 1500-1800. Elevene i 7. –8. –9. og 10. klasse vil flytte skoledagen til kveldstid og fylle skolen med forskjellig aktivitet. De minste elevene har vanlig skoledag og kommer eventuelt på besøk på kveldstid sammen med sine respektive.

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.

Torbjørn Jagland i Tranbyhallen

Det er nå sju år siden jeg skrev om en pedagog blant lærerne på Tranby

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Kjenner du en tysklærer?

Spør i så fall om han eller hun har fått noe faglig påfyll i det siste. Sannsynligvis er svaret nei. Da kan du bringe dette videre:

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg