Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ruuds språkskole, nesten to tusen liunger har vært med

Stoppenlæreren, Kjartan Ruud, har reist 34 ganger med ungdomsskoleelever på språkskole til den engelske kanalkysten. De aller fleste gangene til Eastbourne. Årets tur skulle være den siste. Den ble imidlertid så vellykket at han regner med at det blir på’n igjen til sommeren og dermed feiring av 35 års jubileum.


Elevfri søndagsfomiddagpå pub

Vi er framme. 38 niendeklassinger, nesten alle fra Lier, står utenfor lokalene til Eastbourne Rugbyklubb. Garderobene er i første etasje og møtelokalene i andre. Der fins det også en imponerende premiesamling og bak et gitter, bar med alle rettigheter. Utenfor fins mål på mål med engelske plener klare for fysiske utskeielser. På en formiddag med gråvær og vind er det firbeinte kjæledyr, små og store som har mest glede av det velfriserte dekket.


Alle elevene samlet utenfor rugbyklubben

Inne er det ikke helt rent. I garderoben henger skitne shortser, og deler av gressmatta er dratt inn på betonggulvet etter siste trening. Typisk engelsk. Kanskje det? Og derfor er vel undervisningslokalene midt i blinken for elever som skal lære om England og skikk og bruk blant øyfolket. For 34. gang er Kjartan Ruud på språkreise med liunger. Nesten to tusen har vært med opp gjennom årene.


Undervisning i rugbyklubbens lokaler

På de siste reisene har det vært med barn av foreldere som har deltatt, og som nå mener det er barnas tur. Før avreise har elevene fått vite hva de kan vente seg, spesielt i forhold til hvor og hvem de skal bo hos. Alle skal fordeles på engelske familier. Etter et døgn hjemmefra får nykommerne bekreftet hva Kjartan har sagt om et og annet hundehår på toasten, kattehår i corn-flaksen, bløte senger og ikke eksisternde dyner. Men samtlige får praktisert språket. Engelskmennene er nysgjerrige, spør om det ene og det andre. Sofaen foran TV’n i ei ofte røykfylt stue blir gjerne stedet for engelsk småprat.


Tina og Josefine med Carol, cool vertinne

Kjartan


Kjartan samler elevene på Oxford Circus

Kjartan skulle gjerne brukt grøntanleggene rundt klubbhuset mer. Nå blir det helst til at han viser nødvendigheten av god balanse og riktig beinføring i bowlinghallen. Perfekt fore-hand og back-hand blir vist på tennisabanen utenfor. Egentlig kunne han ha drevet det til noe innnenfor idrett. Mannen innehar tre nordiske veteranmesterskap i spyd. Når han flyr utenlands hender det spydet følger med som spesialbagasje, langt fra passasjerkabinen der det i hendene på en terrorist kan forårsake en spektakulær flykapring


På oppdrag i London

Alt på folkeskolen var han i landstoppen i fridrett. Liten ball, 60 meter høyde og lengde, klassiske øvelser på krets –og landsstevner. Kjartan vokste opp på Nakkerud, tettestedet mellom Drolsum og Tyristrand med vakker utsikt til Holelandet på motsatt side av Tyrifjorden. Men på begynnelsen av femtitallet var ikke den grissgrendte bygda stedet for lagidrett. Kjartan trente for seg selv. Kunsten å forsere hekker øvde han inn på tjuvlånte fiskekasser satt på høykant på et jorde. Kastarmen er medfødt og på alle typer sletter med fri sikt på ca femti meter, kastet han selvspikka rognspyd i en vakker bue gjennom lufta. På stranda lå kastesteiner som havnet i fjordens mørke etter å ha vært et øyeblikk i Kjartans høyre hånd.


Tina, London skyline fra toppen av St.Pauls

Men det Kjartan hadde I bein og armer, manglet han heller ikke i hodet. Der var både vett og forstand. Han var språk – og historieinteressert, spesialiteten er idrettshistorie. Hjemme har han en påbegynt hoverdfagsoppgave om idrettsfronten under krigen. Ingen ble pådyttet unødig lærdom på landsbygda i 50 åra. Engelskfaget hørte ham først om i sjuendeklasse, og for at ikke skolegangen skulle få en bråstopp etter folkeskolen, måtte Kjartan toge til Hønefoss to ganger i uka for å plukke opp den engelsken byskoleunga hadde på timeplanen om formiddagen.


Sandra, Stine Marie og Marianne tett innpå engelsk kultur ved Bodian Castle

Det ble engelsklinja på gymnaset og historie, engelsk og tysk på universitetet. Dermed var Kjartan en ettertraktet filolog som etter hvert skulle spre kunnskapene sine utover elever i den nystarta ungdomsskolen på Stoppen. - Jeg reiste en del i studietida. I Tyskland på motorsykkel og i England med bil. Dessuten studerte jeg noen måneder i Cambridge. Ikke akkurat reiser på linje med dannelsesreisene som er en viktig del av utdannelsen til barn av den engelske overklassen, men jeg lærte at forståelse for fremmmede språk og kulturer sliter du deg ikke til på skolebenken. Kanskje det var en dannelsesreise for allmuen han hadde i tankene da han var med å arrangere de første språkreisene til Brighton?


Marte og Lisa starter dagen med kokalaviser

Så ble det Eastbourne. En by på kanalkysten, med victorianske hus og sea front, der pensjonister i strandstoler nyter frisk sjøluft og tilfeldige solglimt, antakelig en mer fristende aktivitet enn språkundervisningen lierelevene får på rugbyklubben - midt i sommerferien og all ting. Kjarten har oversikten, han får forklart det viktigste uten at feriefølelsen blekner. Historiske begivenheter mykes opp med anekdoter og små pussigheter som særpreger den engelske væremåten. - Så var det londonturene, listen carefully. Kjartan har tjuefem minutter. Mer tid har han ikke til teorien som skal gi elevene nok bakgrunnsstoff til å greie tre turer til London. Alle med forskjelllige opplegg, men shopping står på dagsorden til alle. Ingen formaninger, ingen ferdigtrykte ark med detaljer. Likevel blir det notert flittig, navn, undergrunn og møtesteder. – Og husk ingen går alene, avslutter Kjartan. Og dagen etter på kvelden, etter en lang dag i metropolen møter 38 til avtalt tid i menneskemylderet på Oxford Circus. – Alle har hatt en fin dag? Good! Fiolett linje til Green Park, så blue linje til Victoria. Kom igjen. Kjartan langer ut. - Fra engelkpensumet hadde jeg med meg mange vedtatte sannheter om engelsk ridderlighet, sportsånd og gode manerer. Jeg husker de første gangene vi krysset Themsen, vi klappet. Alle var preget av stundens alvor. Jo, jeg terper mye på excuse me, sorry og please. Ord som ikke betyr noe særlig før du slutter å bruke dem.


Den koselige engelske landsbyen

Kippling og Galsworthy fra engelskbøkene fortalte ikke hele sannheten. Det som mangler greier kanskje halvfull engelsk ungdom å formidle når de etter diskotid på kvelden brøler bloody Germans etter lierelevene. Hver kveld er Kjartan på gata i Eastbourne på den tida utestedene stenger. Og der er alltid kjente fjes som haster av sted for å rekke siste buss hjem, og han får også gjerne et kjapt vink gjennom et opplyst bussvindu. Alt i orden. I tillegg til vanlig undervisning har elevene prosjektarbeid. Grupper på tre og fire har i oppdrag å intervjue, undersøke trivselsfaktoren i byen, følge med i lokalavisene og på forskjellige måter dokumentere kjente severdigheter. Noen har oppdrag langt borte fra byen. Derfor må Kjartan fylle opp bilen og dra ut på landsbygda der landsbyene er omgitt av grønne marker med beitende sau, steinhusene har stråtak og pubene stoler med tusen år gamle merker etter soldatene til William the the Conquerer. Det blir liten tid til framføring, men elevene sitter igjen med tekster og tegninger som viser at de har fått med seg mer enn kjøpesentre, discos og pommes frittes. På turens nest siste dag er evaluering eneste post på programmet.Dette skal ikke gjøres etter treningkastmetoden. Eleven må skrive, og det kommer 38 forskjellige svar – som alle peker i samme retning: ”Fmilien var hyggelig snakket mye engelsk, maten sånn middels og utfluktene helt topp. Vi kommer igjen.\\\\\\\\\\\\\\\" Enda er det fem uker igjen av ferien. Mange reiser hjem bare for å snu og sette kursen sydover. Og i ettertid vil noen se tilbake på sommeren 2004 og si: Da var jeg tre uker på språkreise i Easbourne på sørkysten av England – så var jeg visst noen uker i Syden.


Heidi ved Tower Bridge


The Carpet - vakkert blomsterarrangement langs sjøftonten i Eastbourne


Kim Ronny - en mann for sin kilt


Tur til Beachy Head


Union Jack

Flere saker fra arkivet

Kjartan Ruud hedret

An "Englishman" blant liunger.

Kjartan Ruud slutter

Torsdag sluttet Kjartan Ruud som lærer ved Stoppen skole. Da hadde han vært ved skolen siden den ble ungdomsskole i 1969

This is Eastbourne

Business as usual in Eastbourne. Selvmordsbombere og oversvømmelser på øyriket har ikke knekt the good old Dunkirk- spirit’n

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Språkreise til Eastbourne

Stoppenlærer og språkreise arrangør Kjartan Ruud har i sommer gjennomført sin 36. språkreise til England. Elevene til turen rekrutteres hovedsaklig fra Lier. Undertegnede har i tre sommere vært med som lærer og assistent.

Takk for turen

Lærere og reiseledere på årets språkreise til Eastbourne takker for turen

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

Thank you for innsatsen

Fredag fikk Arne Kjartan de lange Ruud en velfortjent takk av Coouncillor Mrs Mary Anne Pooley, the Mayor of Eastbourne for sin mangeårige innsats for byen.

SPRÅKREISE EASTBOURNE 2004

Mange 9 klassinger fra stoppen skole reiser på språkreise til England førstkommende tirsdag...De reiser fra Torp i sandefjord, og skal bli boende hos vertsfamilier i Easbourne i 3 uker 4 timer skole pr.dag. og resten fritid med bading, sport, shopping og masse kult... Ungdommene skal på tur til Brigthon, til London for å se forskj.severdigheter som f.eks.Mdm.Tussauds vokskabinett...

Beachy Head - en billedreportasje

Over to tusen liunger har gjennom deltakelse på Ruuds språkreiser vandret opp på den vakre og berømte kalkklippen på sørkysten av England.

På språkreise til England

Briskeby kompetansesenter for hørselshemmede har i samarbeid med Ruuds språkreiser i flere år organisert turer for tunghørte til Eastbourne i Sør – England.

Dyrere mopedopplæring

Er tiendeklassingene Rebecca Eilevstøl (tv), Simen Solberg og Tuva Hornstuen Bekken, her med veteraninstruktør Odd Oulie, de siste som får en svært rimelig opplæring?

En Jaguar i Lier

Den så dagens lys på et motorshow i England i 1948, med et utseende så stilrent og vakkert at ekstra krom og pynt av et hvert slag bare ville ødelegge.

Inspirator for trivselsledere

Andrè Bergdølmo koste seg sammen med 180 barneskoleelever og deres lærere i Syllinghallen onsdag formiddag.

Liernett på Ocklynge Junior

What did I learn at School that day........

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Stool Ball

A Sussex Game eller alle ballspills mor. Det er ikke godet å si hva som er rett. Det spilles i hvert fall i Suseex og er svært gammelt. I Eastbourne har elever fra Lier i snart 40 år fått prøve seg

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

The English Pier

På Pieren i Eastbourne har ”spillegale" liunger gjennom en årrekke brukt tusener

Kontrafaktisk historie

Langlesing på en regnfull søndag. Hvis ikke ………………så hadde............. På fint kalles det kontrafaktisk historie. Til daglig bruker vi metoden til å forklare at det ikke helt gikk vår vei.

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Litt trist å si goodbye

Det ble felt noen tårer da fire lierjenter, Mari Smith, Marie Busvold, Henrikke M. Nebell-Green og Kristin Engedal tok farvel med vertsfamilien utenfor lokalet til Eastbourne Rugbyklubb i går

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Sommer 4

Fire av i alt sju

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Bilder fra Eastbourne 2007

Turleder og fotograf er ingen god kombinasjon

Sommer 2

To av sju

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Sommer 6

Seks av i alt sju

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Fag eller ferie? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en tysklærer som synes ferien blir for lang, - eller kanskje mer sannsynlig: ofte synes det blir smått med faglig påfyll?

Lierungdom undervises av åtteåring

Lierungdom på språkkurs i Eastbourne fikk undervisning av 8 år gamle Rachael O’Connor

Brødre på groundhopping

Rune og Frode Trolsrud Berg "samler" på engelske fotballarenaer. I helgen reiser Tottenham-supporterne over til øyeriket for å få nye opplevelser.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Snåsamannens "ukjente onkel"

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Sommerens utstilling på Bygdetunet

"Med bil og buss i Lier". En reise i eget hode før jeg sykler dit.

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Ukens petit: Frykt og angst

Vel to måneder etter tragedien på Utøya, kommer minnene sigende frem fra en tur til London i februar 1992, på vei til Tottenham Hotspurs hjemmebane.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Femte julebrev fra Malaga

Et småbruk med oliventrær, svømmebasseng og med utsikten på bildet, som ble tatt tredje juledag, er til leie og har vært blant utfluktsmålene i romjulen. Det har også den britiske kronkolonien Gibraltar, også kjent som "Gib" og "the Rock".

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Merkevaren musikk

Onsdag og torsdag setter niendeklassingene på Lierbyen skole opp musikalen "Drømmen" i skolens gymsal

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

Et kast for evigheten

Ukens petitskribent, Jan Terje Nilsen, husker ennå Norges første gullmedalje i spyd

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Blomster og bier på Bygdetunet

Årets sommerutstilling på Bygdetunet ble åpnet av ordfører Ulla Nævestad. Hun kunne gi oss nyttig informasjon om både det ene og det andre, og om hvor fint vi har det i Lier som har rikelig av begge deler.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

En formiddag på borgen

Da den kom på slutten av 1300-tallet var den alt ganske umoderne. Middelalderborgen var i ferd med å utspille sin rolle som forsvarsverk.

Kuvending av statsråden

- Så er det skjedd igjen. Undervisningsministeren skal reparere på valgfagene i ungdomsskolen, skriver ukens gjesteskribent i en kommentar til en kronikk som ble publisert i flere av landets aviser denne uken.

En tegner fra aller øverst i Lier

Mikkel Hagen lager Sylling skoles ”offisielle” 17. mai tegning

Klar for veksling

Fire av barneskolene har muligheter for skitrening, melder Anders Haverstad, løypebasen i Lier kommune

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Kunsten å sitte eksamensvakt

Endelig er dagen her som jeg IKKE har lengtet etter

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Et sommerminne - sommer 1

Min sommerferie, min gode venn og kollega, Torger Almaas vil at jeg skal skrive om den

Minst og best

Alle fjerdeklassinger ved Nordal skole svømmer 200 meter. Les mer om undervisningen i svømming ved lierskolene.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Overraskelsen kom etter jul

En ny stjerne er født på Liers korhimmel. I hvert fall har den fått ny glans.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.