Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vår mann i verden

Lørdag formiddag var utenriksminister Jonas Gahr Støre på Liertoppen, i selve symbolet på den eneveldige blå- røde maktutfoldelsen i Lier på slutten av forrige århundret

Jonas Gahr Støre har sikkert aldri slått lens på kjøkkenet der han et kvarter seinere skulle spise frokost, et måltid som kunne ha bestått av to skiver alminnelig brød med strøsukker og lunka melk. Han har heller ikke sovnet til sykkeldynamoenes sang på vei til ti-skiftet på fabrikken.

Nei, sosialismen har han lært om på skolen, og gjennom refleksjon og nøye overveiing tatt et personlig valg. Og ikke et vondt ord om det.

Han er utenriksminister i et havimperium som mange vil si kjennetegnes ved mangelen på evne til å dele med andre. I historiebøkene vil han kanskje bli husket som utenriksministeren i et land som på rekordtid greide å gjøre kål på oljeressursene sine. Han nevner gjerne at Norge i følge undersøkelser gjort i FN-regi, er verdens beste land å bo i. Men et stort antall nordmenn synes først å oppleve lykken når de sitter på flyet på vei til Syden.

Støre sitter i en regjering som har økt antall offentlige ansatte, skapt plasser for det nye småborgerskapets sønner og døtre i byråkratiet, mens jobbene på gulvet gjøres i stigende grad av utlendinger og folk som ikke kom så langt på utdanningsstigen, de vi før kalte arbeidere.

La dette lille skråblikket være innledningen til ei trivelig trekvarters økt med Gahr Støre på Liertoppen.

Lier Arbeiderparti hadde gjort seg flid med standen. Rosene var på plass, ballonger og jakkemerker lå framme og pamfletter av mange slag lå i sirlige bunker. Og forventningsfulle Ap-folk i alle aldre trippet rundt i påvente av stjerna. Så var han der, prikk lik seg selv, med en nærhet og intensitet som vi hadde sett i media, men som vi nå altså fikk oppleve "live".

Støre delte ut roser og fikk også tid til en liten kvalitetsprat med hver især. Hovedpunktene i det rød-grønne partiprogrammet er godt kjent blant folk flest, og Støre er naturligvis godt forankret i det. Han understreket at valget først og fremst handler om hvordan godene skal fordeles. Regjeringsskifte betyr systemskifte.

På et mer personlig plan forbandt Støre Lier  først og fremst med med Thorleif Haugs minneløp. Som deltaker hadde han hatt følelsen av at den gode dugnadsånden og den frivillige innsatsen var til stede fra start til mål. Så hvis Minneløpet hadde vært en så god opplevelse utfra nevnte kriterier, var vi nesten fristet til å gi han en invitasjon til Øverskogdagene til våren. Der ville han ha følt seg helt hjemme, eller ”home from home”, som de vel sier i utenrikstjenesten.

Støre er en ivrig avisleser, også av nettaviser naturligvis, men kunne ikke huske å ha vært borti Liernett. Vi var derfor så ubeskjedne at vi tettet dette hullet i kunnskapene hos han ved å gi han et krus med den nå stadig mer kjente nettavisens logo. Vi håper han fyller det med noe godt den dagen valgkampen er over, og det blir tid til en rolig stund – enten det går slik eller slik.

Velkommen igjen, Jonas Gahr Støre.

1/16 (0.jpg)
2/16 (_DSC2732.jpg)
3/16 (_DSC2745.jpg)
4/16 (_DSC2748.jpg)
5/16 (_DSC2751.jpg)
6/16 (_DSC2754.jpg)
7/16 (_DSC2758.jpg)
8/16 (_DSC2763.jpg)
9/16 (_DSC2764.jpg)
10/16 (_DSC2764_sas.jpg)
11/16 (_DSC2765.jpg)
12/16 (_DSC2771.jpg)
13/16 (_DSC2776.jpg)
14/16 (_DSC2777.jpg)
15/16 (_sas_fugl.jpg)
16/16 (stre.jpg)
Arbeiderpartiet Liertoppen

6 kommentarer

Søndag 6. september 2009 13:35: ung-sosialist
Det blir sannelig ikke lett å oppfylle Liernetts krav til å være ren og ekte sosialist, for oss som er født etter krigen (den andre verdenskrig altså). Jeg slo lens på vasken på badet, mens større ting måtte gjøres i utedoen i fjøset, holder det? Og foreldrene mine hadde skjønt at sukker på brødskiva ikke var bra for tennene, så brunost og spekepølse var det alltids i spiskammeret. Og lunka melk drakk jeg hver kveld når mor kom fra fjøset med siladråpa. Men i likhet med Jonas har min politiske bevissthet kommet fra lesing og refleksjon, ikke av å pisse på vasken på kjøkkenet.
Søndag 6. september 2009 20:00: Tom I.
Regner med at det er for å sette ting i litt perspektiv, og for å illustrere hvordan arbeiderbevegelsen, og politikken, har forandret seg gjennom de siste hundre årene.
Nylig avdøde AP-kjempe Haakon Lie hadde for eksempel en far som arbeidet 16-timers dager og ikke kunne skrive. Selv vokste han opp med foreldre og fire søsken på ett rom og kjøkken.
Så kanskje arbeidet med å avskaffe fattigdom allerede er utført? Til en viss grad?
Mandag 7. september 2009 12:05: Thorvald Lerberg
Hei, ung- sosialist! Jeg har aldr ment at veien til sosialismen går gjennom kloakken, enten starten er på kjøkkenet eller badet. Men jeg er så gammel at jeg ofte bruker egen oppvekst,som for øvrig var helt topp, til å se dagens velstand, les materialisme, i et større perspektiv - noe som jo Tom I. også er inne på i sin kommentar.
Hyggelig at du leser Liernett, forresten. Du er velkommen, i disse valgtider,til å skrive litt om din egen vei til sosialismen. "You never walk alone"! Lykke til med valget.
Mandag 7. september 2009 12:59: "ung"-sosialist
Når min far slapp opp for saklige argumenter i våre hyppige diskusjoner, kom denne: -Når du har harvet det som jeg har pløyd, kan du begynne å snakke... Jeg har i hvert fall prøvd å unngå å sette meg på den samme høye hesten i diskusjoner med mine barn. Min kommentar til artikkelen om Jonas på Liertoppen, ble utløst av en følelse av at skribenten tok for gitt at utenriksministeren ikke hadde noen oppveksterfaringer som kunne sammenlignes med skribentens, og at Jonas sin sosialistiske oppfatning var resultat av boklig lærdom og derved overflatisk. I motsetning til den sosialismen som besjeler de som pissa på vasken og spiste brød med sukker på. Refleksjoner om livet i gamle dager er utmerket, men mitt råd er at man bør unngå å bruke det som stigbøyle for å komme opp på den høye hesten....
Mandag 7. september 2009 19:44: Tron Stad
Det må være tillatt for Lerberg å vurdere utenriksministerens utgangspunkt for å være sosialist. Jeg kan heller ikke se at Lerberg bruker artikkelen til å fremheve seg selv.

Imidlertid må det i 2009 være fullt tillatt å være sosialist av andre årsaker enn at man er oppvokst i fattigdom og har hatt begrenset tilgang til sanitære innretninger vi i dag tar som en selvfølge.

Sosialismen kan imidlertid virke noe utenpåklistret når man har millionformue som vokser fra år til år mens de fattige blir stadig fattigere.

Er det noe jeg savner hos dagens norske sosialister, så er det den ekte solidariteten. Den solidariteten som strekker seg utover ord og talemåter. Mulig jeg tar feil, men slik er nå min oppfatning.
Mandag 7. september 2009 22:22: Elven
Det er noen ting som ikke kommer seilende på ei fjøl. Klassetilhørighet er i den kategorien. For noen blir sosialismen bare en vei til makta, og budskapet blir like vassent som kaffe på gammel grut. Man trenger ikke å ha vokst opp i trange kår for å bli god sosialist, men solidariteten er obligatorisk. Ikke i bokform, men i praksis.

Flere saker fra arkivet

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Hauer'n forbi Eiksetra

Birger Øvensen har sendt oss flere bilder fra søndagens skifestival

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

Krf s ungdomsprofil

- Jeg var seks år gammel første gang jeg sa jeg ville bli statsminister, forteller Hanne Marie Pedersen-Eriksen som er partiets fremste ungdomskandidat til høstens kommunevalg

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Hva gjør vi når mennesker blir produksjonsmidler?

For noen år siden så jeg et intervju med en amerikansk fabrikkeier. Fabrikken hadde først vært ute i hardt vær og de ansatte hadde stilt opp og jobbet billigere for at fabrikken skulle gå rundt.

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Hauer'n og skimarsjen i gang

Også i år er Minneløpet og Marsjen slått sammen i et felles arrangement, Thorleif Haug Skifestival. Minneløpet er på 41 kilometer. Th. Haug marsjen er 35 kilometer. Begge traseene starter i Kanada i Sylling og ender opp på Spiralen i Drammen.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Under samme himmel

Niendeklassingene på Lierbyen skole med flott og tankevekkende musikal

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Skal finne den beste plassen i verden

Statens pris for attraktivt sted er på hele 250.000 kroner og skal deles ut for første gang i 2012.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Må holdes i live

- Gadafi må stå til rette for det han har gjort, sa Petter Eide, landstyremedlem i SV under 1. maiarrangementet på Høvik skole i går.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Vil lære mer om data

I formiddag er en håndfull liunger samlet på Lier bibliotek. Fellesnevneren deres er at de er seniorer og at de vil lære mer om dingser og dupeditter.

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Bautaen i Maidalen

Kulturminnepost nummer 18 av 24 ved Liers grense mot nord

Medlemsdag med familie og venner på Bygdetunet.

Norges diabetesforening, avdeling Lier, Lier hørselslag og Sanitetsforeningen i Lier inviterte medlemmer med familie til flott dag på Bygdetunet sist lørdag.

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Tradisjoner verden over

Påsken i Norge forbindes med lam, påskeegg, lange skiturer, kyllinger, krim og trafikkaos. Men i andre deler av verden er det helt andre tradisjoner.

Holiday on Ice

You never Walk Alone.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Det kom et skip til Bjørgvin

I ukens petit reflekterer Svend Asbjørn Sylling rundt globaliseringen

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Må bedre informasjonen

Det er ett av flere punkter som Arbeiderpartiets Bård E. Strand legger vekt på vedrørende integreringsarbeidet i Lier

Ukens Petit

Liernett har den siste tiden knyttet til seg flere skribenter som har lovet å levere et petit med jevne mellomrom. Først ut på nye Liernett er Gunnar Langsrud. Gunnar Langsrud (66) er opprinnelig fra Hurum, men bodde i Sylling i vel 35 år. Pensjonisten har nå flyttet til Beito og fjellet sammen med kona Kari. Gunnar har en lang yrkeskarriere bak seg.

Snåsamannens "ukjente onkel"

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Ikke-sosialistisk flertall ga sosialistisk flertall

Det konstaterer Ulla Nævestad og spør om valgordningen bør være slik.

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Nei til gratis frukt

Venstre-politiker Nina Johnsen vil ikke at elevene skal få gratis frukt på skolen. Fysisk aktivitet er viktigere

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Hillary Clinton ville se liungen

Utenriksminister Hillary Clinton tok fatt i ordfører Fabian Stangs kjede og ville vite mer om hovedpersonen.

Fremst i flokken

Ukens petit er ved Truls Hallingstad