Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Playboy og våpen til småunger

Er det bare vi som ser dette?

Noen salgstalenter fornekter seg ikke. En bod solgte topper med påskriften "playboy" størrelse lita jente. Dette burde en av de mange funksjonærene tatt tak i. Ettersom dette var et tema også i 2005, hadde vi forventet at noen fra arrangementskommiteen tok en runde og sjekket hva folk omsatte under familiefesten Lierdagene.

Det ble også ukritisk solgt softgunns til småunger, og etter en liten krig midt blant folk, måtte politiet rydde opp.

Foreldre vi snakket med klaget også over tivoliet. Flere fortalte at de hadde blitt lurt. Ungene fikk tilbake feil beløp og selgerne nektet å rette feilen. Noen trodde de kjøpte billetter som gjaldt for alle karusellene, men ble nektet. Når de forsøkte å heve kjøpet nektet tivoliet, selv om noen fikk tilbud om å bytte i andre varer på tivoliet.

Så er spørsmålet igjen hvorfor vi ser og kommenterer dette med en gang, mens de mange funksjonærene, vaktene og kommiteen ikke får det med seg...

1/3 (RUE_2813.jpg)
2/3 (RUE_2821.jpg)
3/3 (RUE_2827.jpg)

Flere saker fra arkivet

Playboy er tilbake

Tradisjonen tro får du kjøpt Playboy-topper til småbarn under Lierdagene

Playboy for jenter på sju og nedover.

Det første jeg så da jeg kom til Lierdagene var en bod som solgte topper for småjenter med playboy- motiv. Toppene som var i størrelse 5-7 år var utstyrt med playboy logo og teksten hadde i følge selgeren ingen ting med mykpornobladet å gjøre.

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Fire på folkefesten

Til tross for regnværet, har boder blitt oppsatt, tivoli for alle og herlig stemning var det. Her kommer fire uttalelser -

Liung med cowboyhatt avvist i Stavanger

Hans Øivind Opsahl (61) fra Lierskogen skulle sammen med kona toppe en perfekt Alan Jackson-konsert med en bytur, men ble nektet av vaktene, skriver Stavanger Aftenblad i dag. Årsaken var at de hadde på seg cowboyhatter.

Lierdagene for to år siden

I Liernetts store arkiv finner du nærmere 2.000 publiserte saker. Blant annet bilder fra Lierdagene for 2 år siden.

Bondens marked i Drammen i dag

Ragnar Swift fra Lier er blant veteranene på Bondens marked i Drammen, der gårdsprodukter frembys midt på Bragernes torg.

Møt Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland ved Spar Holsfjorden lørdag 8/9

Etter at Sylling idrettsforening ble nektet skjenkeløyve ved den planlagte dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i vinter, har Lier Høyre tatt opp saken me (...)

NOAS reagerer sterkt

En kvinnelig beboer på Lier Ventemottak ble, i følge NOAS (Norsk forening for asylsøkere) ved avdelingsleder Sylo Taraku (på bildet), nektet å bli sendt til sykehus, men leder ved Ventemottaket på Lierskogen, Harald Nesset, er sterkt uenig i påstanden.

Hva med å rydde opp etter seg?

I juni ble Lierdagene arrangert, en real folkefest. Rundt om i Lier henger plakatene fortsatt oppe, selv om snøen har lagt seg.

Høysesong for omreisende kriminelle

Politiet i Søndre Buskerud registrerer at både privatpersoner, firmaer og offentlige virksomheter får økende pågang av utenlandske tilbydere av varer og tjenester, og mange av disse kan knyttes til ulike former for kriminalitet, og kan være direkte ubehagelige å ha med å gjøre.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

Hvorfor ville Ap og SV kvele dugnadsånden i Sylling

Dette var spørsmålet jeg stilte meg under behandlingen av skjenkesaken i Syllinghallen.Og dette spurte jeg disse respektive partiene om da saken ble behandlet i (...)

Uverdig start på festdagen

Ungdommelig flatfyll på Lierskogen og søpleruss ved Amtmannssvingen.

Ville lure politiet

Lierjente anmeldt for falske personlia i natt.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Rap vs. heavy metal

28-åringen fra Lier sverget til rap, noe som endte med et barslagsmål og rettssak

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Våpenamnestiet over.

Frem mot fristen første september var mange Liunger innom Lensmannskontoret for å levere inn ulovlige og uregistrerte våpen. Einar Lutnes ved Lier lensmannskontor sier de fikk inn mellom 50 og 60 våpen pluss en del ammunisjon.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Fylla har skylda

Lange skjenketider og fuktig førjulsfeiring medvirker til at det må påregnes ekstra ventetid ved behov for politi på lørdagsnettene fremover. OPPDATERT KL 12:45 MED FORELEGGENE SOM BLE GITT.

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Politiets nærvær begrenset fylla

Ungdomsfylla florerte mange steder i distriktet i natt, men på Engersand medvirket politiet til roligere avvikling enn vanlig.

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

innlegg rettet mot Ulla

Bor vi i Norge eller tidligere Sovjet? Vår Ordfører Ulla nektet tilhørere å komme med spørsmål ang Oddevall skole tirsdag 11 mai i et åpent formannskapsmøte.

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

Kjøpte Nokas-våpen

En 30 år gammel liung er tiltalt for heleri av drapsvåpenet i Nokas-saken

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Lier før og nå

Da huset i Lierbyen var 30 år gammelt, ble det solgt for 37.600 kroner. Her om dagen ble det solgt igjen.

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Sancta Lucia, Sancta Lucia --

I barnehager og på barneskoler ble det sunget til minne om den kvinnelige martyr fra Sicilia.

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Liung hasjdømt i Sandefjord i dag

Manglet penger til bussbillett og måtte følge rettssaken på telefon.

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Lier Unge Høyre vil se på muligheten for taser til politiet

Spesielt med underbemanningen i politiet for tiden kan dette være et viktig hjelpemiddel i politiets arbeid.

Guttekonferansen- Folk på Guttekonferansen

26.10.06 var det klart for den ettertraktede Guttekonferansen. Gutter fra 9. og 10. klasse i Lier skulle være en hel dag sammen med mye bråk og moro.

Myrmenn på Oppsalsetra i Lier

Politisk hengemyr: I en tid hvor allmenn stemmerett ikke var noen selvfølge kunne man kjøpe seg stemmerett for bare 5 kroner i Lier.

Fin stemning

Midlewood (bildet) var blant flere band som sørget for full trøkk og god publikumsoppslutning på Gamle Stasjon på lørdag

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Kald vind, men godt besøk

Det var hornmusikk, kjøring med hest og slede, julegrøt, masse folk og stor stemning da ordfører Ulla Nævestad i ettermiddag tente juletreet på Lier Bygdetun under det årvisse og meget populære julemarkedet.

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Krass kritikk av asylmottaket

"Nesset er bare en propagandaagent"

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

Fikk melding om spøkelser på Lier sykehus

Natt til nyttårsaften fikk politiet melding om spøkelser i de gamle bygningene på Lier sykehus.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Eplefestivalen på lørdag

Etter halvgått løp ser årets eplefestival ut til å bli en suksess

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Lader opp til Norgescupen

Vår ferske norgesmester i ATV, Tor-Erik Wam, fra Baneveien i Lier valgte å stå over femte runde i det danske mesterskapet.

Politikontroll ved Joker

Det var politikontroll ved Jokerbutikken ved Sjåstad torsdag kveld.

Lierdagene: Seks uker igjen

På bildet er ordfører Ulla Nævestad på vei til Lierdagene i 2003, men åtte år før var det ordfører Svein Liavåg som åpnet Lierdagene. Se Liernetts video med ham og mange andre kjente og ukjente fra Lierdagene i 1995!

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Bør få erstatning

Etter at streiken ble avsluttet vil mange mennesker, som for eksempel foreldre med barn i SFO, kunne ha krav på erstatning --

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Burde et 2. fremmedspråk bli obligatorisk?

Kanskje er det skuffende for mange elever, lærere og foreldre i Lier at et 2. fremmedspråk på ungdomsskoletrinnet ikke blir obligatorisk. To av Liers ungdomskoler vi har vært i kontakt med, var nemlig godt forberedt på dette kunnskapsløftet.

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Tidenes yngste

Det ble gull og laurbærkrans på Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier etter at han ble norgesmester i ATV i helga.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

- Motorcross-sykler i opptoget i år også

Vi lager ikke et miljøarrangement ved å stenge noen grupper ute fra arrangementet, forteller Ellen Ovenstad fra kulturkontoret om Lierdagenes miljøprofil

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Kranglefanter og veksthusbrann

Politiet måtte ta turen til Sylling to ganger i natt fordi et par karer nektet å fjerne seg. Nord for Lierbyen ble det meldt om brann i et veksthus. OPPDATERT Kl 14.17

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Frostad bryter Rally Dakar

Fem mil før målpassering på tirsdagens fartsetappe sa motoren til liungen Gjermund Frostad takk for seg

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Førjul på Bygdetunet

Det kunne gått forferdelig ille

Guttekonferansen- Skytestandsene på Guttekonferansen

På Gutte konferansen var det fullt av ”gutteting” delt inn i stands.

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

Veteransjarmører på hjul

Lastebiler og busser på Bygdetunet

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

På tur med kamera

I følge fotorådet ble det i fjor solgt 270. 000 digitale kamera i Norge. Plusser man på de vel 100000 solgte filbaserte kamera, må dette være en av de mest populære fritidssysler i Norge. Hva med å sende oss noen bilder fra Lier?

Tenk nytt!

Det er langfredag, og vi lider. Ute er det ikke-vær. Et transparent skydekke sender et hvitt lys over grimete jorder. Det er en dag da værgudene ikke vil bidra med et stemningsløft. Det er dagen da Gud døde - i hvert fall for et par dager.

Under samme himmel

Dramalærer Turid J. Rivrud og musikklærer Bent Bredesen står bak en ny musikal som 9. klasse ved Lierbyen skole vil framføre under tema krig og konflikter, torsdag 14. februar

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen